Pelajaran Texas Hold Em – Kenali Lawan Anda dengan Baik

Dalam Pelajaran Texas Hold Em ini, kami akan mempelajari semua tentang cara untuk menjadi intim dengan lawan anda supaya anda boleh membuat lebih banyak wang daripada mereka.

Salah satu cabaran Texas Hold Ems yang paling mendebarkan ialah seni melihat melalui lawan anda, membongkar helahnya dan memberitahu serta menghidu nalurinya mega888.

Dianggap antara yang paling mematikan dalam hal ini ialah Phil Helmuth, yang dalam bukunya Play Poker Like the Pros menawarkan kumpulan makhluk yang tidak dapat dilupakan untuk memahami tentangan:

Pelajaran Texas Hold Em – Fahami Jenis Lawan Anda

Tetikus yang tidak menyerang adalah ultrakonservatif dan ketat, dan oleh itu apabila dinaikkan selalunya hampir tidak dapat dikalahkan. Walau bagaimanapun, Tikus hampir tidak pernah menipu, bermakna dia, sebenarnya, agak boleh diramal.

Jackal yang rakus itu longgar dan agresif, pembuli tanpa struktur yang banyak bermain tangan – lantas menjadikannya badut berbahaya. Seperti kebanyakan pembuli, Jackal sering kehilangan muka apabila berdiri untuk: melihat melalui pembuli dan memanggilnya dengan tegas untuk menangkap gertakan yang kerap.

Gajah yang nekad tetapi membosankan juga banyak bermain tangan, dan memanjakan rasa ingin tahu dan peluang dengan memanggil hampir semua perkara sehingga ke sungai. Akibatnya, Gajah sering mengambil dirinya tanpa harapan untuk menang, tetapi kerana dia lebih suka untuk tidak menaikkan, dia hanya membocorkan cip perlahan-lahan. Jangan sekali-kali membohongi Gajah, dia akan pergi ke hujung dan ke seluruh cip anda.

Pelajaran Texas Hold Em – Lebih Banyak Jenis Lawan Yang Perlu Dipelajari

Singa yang tajam membuat wangnya dengan memakan Gajah, Serigala dan Tikus. Dia hanya akan bermain dengan tangan yang baik tetapi sekali-sekala akan membuat penurunan taraf yang dikira untuk menangkap lawan tidak berjaga-jaga. Agresif apabila berada di atas anda, dan berhati-hati apabila di belakang, dia menipu untuk mendapatkan keuntungan strategik dan mengekalkan rasa hormat di meja. Seperti anda, Singa adalah rakan pemangsa, dengan repertoir gaya memburu yang mantap.

Akhirnya, Eagle yang melihat semua itu adalah salah satu daripada 100 pemain Terbaik di planet ini. Lawan yang tidak berkemungkinan atas sebab yang jelas, Helang berada jauh di luar dan di atas anda, menyesuaikan diri untuk melawan, dan masuk ke dalam timbunan anda.

Metafora ini boleh menjadi panduan berguna untuk terus hidup – dan pemakanan yang baik – di dalam hutan poker. Daripada dianalisis dengan teliti, ciri-ciri lawan boleh diringkaskan dalam satu perkataan.

Seperti yang dikatakan oleh Helmuth, “Jangan cuba menipu Gajah, panggil Jackal ke bawah, dan jangan melawan Tikus tanpa kacang sejuk.”

Saya harap pelajaran Texas Hold Em ini telah membantu untuk melatih anda dalam lebih banyak cara untuk mengenal pasti jenis lawan yang anda hadapi supaya anda boleh melenyapkan mereka di meja poker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *